Kajsa - månadens assistent

 

Kajsa arbetar som personlig assistent för en liten flicka och hon är även arbetsledare för en assistentgrupp i mellersta Sverige. Så här säger Sophie Hedenmark, regionchef i Stockholm, om Kajsa:

”Kajsa är en oerhört kunnig, skicklig och pålitlig assistent som tar ett stort ansvar och leder hela gruppen och kvalitén på assistansen till strålande höjder”.

 

Vad tycker du är det roligaste med att arbeta som personlig assistent?

- Att får vara en del i kundens liv och vardag och få se den positiva förändringen hos kunden. Jag jobbar med ett väldigt litet barn och jag känner att jag står nära familjen. Att få följa flickan i hennes vardag och se hennes utveckling är en fantastisk upplevelse. Kajsa berättar vidare:

- Det är roligt att få vara där och finnas till för henne. Det är även roligt och att jag bidrar till att göra hennes och hennes familjs vardag lättare. Även fast hon är född med ett handikapp så ska hon kunna få göra saker som andra barn. Jag får gåshud när jag tänker på det. Det känns så bra för hon har gjort sådana framsteg.

 

Hur kan en arbetsdag se ut?

Det är väldigt olika. Dels beror det på hur hon mår och dels beror det på vad familjen har planerat. Jag är ju hennes händer och fötter så att hon ska kunna vara där familjen är. Hon ska få uppleva allt som övriga familjen gör. Det kan vara att gå till apoteket eller att gå till stranden och bada eller gå till Skansen och titta på djuren. Så det är väldigt omväxlande.

 

Har du kollegor eller arbetar du ensam?

Det är olika vid olika pass. Ibland är vi dubbelbemannade, det beror på vad vi gör.

 

Vad tycker du är viktigast i rollen som personlig assistent?

Det är att kunna läsa av situationen. Om man ska ta ett steg tillbaka eller ta ett steg fram och vara mer aktiv i den sociala situationen. Jag har ett fantastiskt jobb, att få vara del i en familj på ett sådant sätt. Jag skulle inte välja bort det mot något annat. Verkligen inte.

 

När du inte arbetar vad gör du då?

Jag tränar väldigt mycket CrossFit, hela 9 pass i veckan. Jag tävlar också i CrossFit. Jag är även gift och har två barn som jag umgås mycket med.

 

Tack för intervjun och lycka till med ditt arbete!

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …