VH assistans julbrev

Det skimrar omkring oss, vintervitt, molnen är pastellfärgade i rosa och emellanåt tittar en blekblå himmel fram, fönstren är upplysta, träden längs gator och torg glittrar av ljus. Det är juletid igen, och det känns faktiskt inte så länge sedan sist. Det är också vid den här tiden på året som vi brukar blicka bakåt på månaderna som gått, vad har hänt hos oss på VH assistans, i stort och i smått?

Det största av allt var förstås att Veronica med sin sjukdom som 15:e kvinna i världen födde ett barn i april, sin efterlängtade son William, en pigg liten krabat som växer i rasande fart. Veronica har som konungens egen stipendiat inbjudits till seminarier och diskussionspaneler på stockholms slott under året, där även Williams födelse blev uppmärksammad av HMK som gratulerade varmt till föräldraskapet.

Vi har haft förmånen att få ovanligt många VH-bäbisar i år, både bland assistenter och tjänstemän, vi säger grattis till alla nyblivna föräldrar och önskar stort lycka till!

Under året har vi fortsatt med vårt ISO-arbete, vi har hunnit med två nya revisioner och vidareutvecklat våra mål för miljö, arbetsmiljö och kvalitetsstyrning. Naturligtvis är vi stolta över att vara det enda företaget i branschen som tagit dessa frågor på allvar, inte minst med tanke på den fuskdebatt som fortsätter med sin framfart i media, och så här långt orsakat såväl en urholkning av schablonbeloppet som indragen assistans för många assistansanvändare. Aldrig någonsin tidigare har personlig assistans varit så ifrågasatt och reformen så hotad som den är idag, trots att det omtalade fusket endast uppgår till någon promille.

Hur vi under ett kalenderår arbetar med ISO och ständiga förbättringar var en del av innehållet i årets stora arbetsledarutbildning som förlades till München. Varmt majväder, härligt hotell och massor av kultur, god mat och nya intryck. Varje föreläsningsdag hann vi också med kvällsaktiviteter och guidade turer i den vackra stadskärnan.

Vi har även utbildat oss på hemmaplan och i november hölls en assistanskonferens på temat assistans i familjen, där Veronica och en annan mamma med assistans, Anna Hallgren föreläste tillsammans med Annas dotter Wilma, 6 år. Vi avslutade med att träffa Måns Zelmerlöw och se honom uppträda. Föreläsningen var en direkt följd av att den podcast om hur det är att leva med assistans i familjen som Veronica och Anna startat har blivit så populär. Den ligger på Itunes topplista och har tusentals lyssnare varje vecka.

VH assistans fortsätter med anpassade gruppresor och har hunnit genomföra flera resor i Europa, till Mallorca, Barcelona och Paris, och som vanligt har vi anordnat ungdomskollon under sommarlovet. I region mitt begav vi oss ut på Siljan, ett äventyr från början till slut där fiskekollots deltagare landade både siljanlax och regnbåge. I region norr hann kreativa ungdomar bland mycket annat gå en tårtkurs, och fick som vanligt en träningsdag med vår egen PT Johan som också utbildade assistenterna i massage.

Ett livligt och händelsefullt år, som det brukar vara hos oss, är snart till ända. Vi hoppas att ni alla får njuta av decembers ljus, med fina helger i avkopplande sällskap med släkt och vänner.

Årets julklapp är traditionsenligt en gåva till välgörenhet, men i år vill vi att ni är med och bestämmer. Vi har valt ut några projekt hos seriösa organisationer som känns extra viktiga, som stöd till hjärnforskning, färskt vatten, vaccin och flyktinghjälp. I januari kommer vi att presentera på hemsidan hur klapparna fördelade sig. Mejla ditt val till julklapp@vhassistans.se och skriv vilken organisation du önskar välja i ämnesraden.

Årets julklapp

Följande projekt finns:

Barnmissionen

Barnmissionen arbetar mycket på plats i flyktinglägren i Libanon. Försämrade förhållanden och brist på mat och vatten i lägren är enligt FN en betydande orsak till att flyktingarna reser till Europa: En julgåva till flyktinglägren i Libanon

Hjärnfonden

Hjärnan är fortfarande ett outforskat område och Hjärnfondens arbete med den kliniskt inriktade forskningen kan leda till att sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar botas, lindras eller i bästa fall förebyggs: Stöd till hjärnforskning

Läkare utan gränser

Läkare utan gränser arbetar runt om i världen med att förebygga sjukdomar:

Röda korset

Julklappspaket till vaccin Röda korset arbetar för att människor ska få tillgång till dricksvatten, i många länder är just bristen på vatten det svåraste problemet för befolkningen: Färskt vatten

Axfoundation

Axfoundation inledde i fjol en långsiktig integrationssatsning som heter ÖppnaDörren, ett arbete med integration och mångfald. Den långsiktiga målsättningen med ÖppnaDörren är att bidra till förbättrad integration, både i samhället och på arbetsmarknaden.

Med det vill vi önska er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År! Hälsningar Veronica, Jill, Caroline och Agnetha

Se Veronica och Williams julhälsning

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att vara arbetsgiv…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …