Vänskapspoäng växlas in mot getterna Hasse och Lillan

hasse-och-lillanjpg

 

Den 3 - 5 augusti anordnades vårt populära vänskapskollo med mindfulness i den lilla orten Örträsk, i Västerbottens län. Under kollot bedrevs många roliga olika aktiviteter som att skriva en vänskapsstory, skapa gemensamhetsplagg, måla tavlor och färga snäckskal. För varje genomförd aktivitet har gruppen samlat ihop vänskapspoäng. Sista dagen presenterades den totala summan och den blev hela 400 poäng. Vad skulle poängen sedan användas till undrade många? Ungdomarna bestämde sig för att växla in poängen mot två getter som de sedan köpte genom Barnmissionen.

Hasse och Lillan

Ungdomarna har även namngivit getterna genom att var och en fick rösta på ett tjejnamn och ett killnamn. Bland namnförslagen drogs de två vinnande förslagen i vår alldeles egna slumpgenerator. Det stod tillslut klart att getterna ska heta Hasse och Lillan. Ungdomarna på kollot är mycket måna om att få möjlighet att hjälpa andra ungdomar och barn i världen som har det svårt och VH assistans uppmuntrar och stödjer gärna detta initiativ. Vi tycker att det är viktigt att även ungdomar med funktionshinder får möjligheten att hjälpa andra i svåra situationer.

Barnmissionen arbetar för en bättre värld

Barnmissionen är en organisation som arbetar för en bättre värld med inriktning på barn, ungdom och familjer. Barnmissionen brinner för de utsatta barnen och arbetar för en värld där alla människor kan leva ett bra liv. En utav Barnmissionens viktiga arbeten är getprogrammen. I samarbete med lokala församlingar hittar Barnmissionen familjer där getterna kan vara till störst hjälp. För en familj på landsbygden kan två getter betyda mycket, barnen kan få gå i skolan och de kan köpa mat och mediciner.

Ungdomar med funktionshinder ska få möjlighet att göra en insats

VH assistans anser att det är viktigt att även ungdomar med funktionshinder känner att de är delaktiga i det som sker i samhället. Att få hjälpa andra är en rättighet även för dem. VH assistans arbetar för att lyfta fram barn och ungdomar med funktionshinder och deras rättigheter i alla sammanhang.

Samarbete med olika hjälporganisationer

Under åren har VH assistans samarbetat med flera olika hjälporganisationer och bidragit med pengar, kläder och leksaker. Vi ordnar Leksaks- och Julkuleloppis varje år för välgörande ändamål och har även samarbetat med Vaggan, en organisation som samlar in pengar och material till handikappade barn. Tillsammans med Vaggan har vi besökt ett barnhem i Riga och delat ut kläder och leksaker. Ett annat givande samarbete har vi haft med Majblomman, som är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Tack vare samarbetet fick även barn och ungdomar med funktionshinder sälja majblommor och bidra till något viktigt.

Vi hoppas nu att getterna Hasse och Lillan kommer vara till stor nytta för den familj som de hamnar hos och att ungdomarna känner att det gjort en god insats.

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …