Therese - månadens assistent!

 

Therese  arbetar som personlig assistent i södra Sverige och hon är även arbetsledare för en assistentgrupp. Therese berättar att hennes kund är en mycket glad och positiv man som hon har arbetat hos sedan 2008. Hon tycker att de fungerar mycket bra ihop. Så här säger Sophie Hedenmark, regionchef på VH assistans i Stockholm, om Therese:

"Therese är en professionell, glad, noggrann och en entusiasmerande assistent och arbetsledare. Hon tar ett helhetstag och omfamnar hela assistansen och ser till att kunden får den högsta möjliga kvalitén på sin assistans".

 

Vad tycker du är det roligaste med att arbeta som personlig assistent?

- Jag tycker det är roligt att få hjälpa min kund och tillgodose hans behov. Att han ska få göra det han vill i livet, i den mån det går. Att få se honom glad och positiv värmer i mitt hjärta. Vi gör också många roliga saker tillsammans. Jag tycker att det är ett roligt och varierande jobb. Ibland sitter vi hemma och tar det lugnt och två dagar i veckan åker vi till skolan.

- Det är inte bara ett arbete för mig eftersom vi har blivit så goda vänner. Jag har även blivit vän med övriga familjen. Min kund är världens mest positiva människa. Jag har aldrig hört honom säga att något är dåligt utan allt är alltid bra när jag kommer. Det är en väldigt rolig och positiv arbetsplats.

Hur kan en arbetsdag se ut?

- Han studerar på folkhögskola två dagar i veckan. Då åker jag med till skolan och hjälper honom. Vi åker dit på morgonen och kommer hem på eftermiddagen. Han studerar mycket för den sociala biten, så att han kommer ut och träffar människor. När i är hemma kan det vara så att vi städar, läser, tittar på en film eller går på promenad i skogen.

- Min kund har en önskan att kunna gå igen. Det är hans största önskan i livet. Han tränar mycket och är mycket positiv till träningen. Han badar också en gång i veckan i en varmvatten bassäng och vi gör lite övningar i vattnet. Mitt jobb är varierande och roligt, det händer lite olika saker varje dag.

Har du kollegor eller arbetar du ensam?

- Tidigare har vi i teamet jobbat väldigt mycket själva. Sedan gjorde vi en ny ansökan hos Försäkringskassan för att vi önskade dubbelassistans när vi åker till badet och till skolan. Vi lyfter rullstolen i och ur bilen och den är ganska tung. I skolan är det bra och tryggt att vara två. Vi fick ansökan beviljad så nu arbetar vi två och två ibland.

Vad tycker du är viktigast i rollen som personlig assistent?

Att tillgodose kundens behov, så att han ska få leva ett så bra liv som möjligt. Som assistent kommer man till en människas hem, det får man acceptera och respektera. Det är viktigt att ha en öppen dialog med kunden så att man får veta om man gör saker på det sätt som kunden vill. Att jobba som personlig  assistent är ett jättebra jobb om du hittar rätt person att jobba hos.

När du inte arbetar vad gör du då?

Jag har ett barn på två år som jag spenderar mycket tid med och så har vi en hund som vi är ute och promenerar mycket med. Jag har inga speciella fritidsintressen just nu utan jag umgås så mycket jag kan med familjen.

 

Tack så mycket för intervjun Therese och lycka till med ditt fortsatta arbete!

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …