Nu inför Försäkringskassan efterskottsbetalning

Den 20 september var sista gången assistansersättning betalades ut i förskott. Från 1 oktober 2016 betalas Försäkringskassan ut assistansersättning i efterskott, efter inlämnad redovisning av utförd assistans. Detta innebär att nästa utbetalning kommer tidigast den 20 november 2016. 

Ersättning för den assistans som utförs under oktober kommer att betalas ut tidigast den 20 november förutsatt att komplett redovisning lämnats in. Efterskottsbetalning gäller alla som köper assistans.

Införandet av efterskottsbetalning har fått hård kritik av branschen. Vårdföretagarna säger att många mindre assistansanordnare kommer slås ut och enligt en enkät i Arbetsgivarföreningen KFO säger många mindre anordnare att de inte klarar övergången ekonomiskt.

För VH assistans är det mycket viktigt att alla assistenter godkänner sina tidrapporter i tid. Helst den 31:a och senast den 1:a i varje månad. Alla frågor kring tidsredovisning och löner hanteras från lönekontoret oavsett var i landet du bor. Telefonnummer till lönekontoret är: 08-679 99 29.

 

 

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …