20 års erfarenhet av personlig assistans

När du söker jobb som personlig assistent utgår vi på VH assistans alltid ifrån några grundläggande kriterier. Utöver en god personkemi mellan dig och kunden tittar vi bland annat på följande delar.

 • God fysisk och psykisk hälsa

  Yrket personlig assistent är ett mångsidigt uppdrag med många olika arbetsmoment som anpassas utifrån kundens behov och önskemål. För att kunna möta dessa behov bör du därför i grunden ha en god psykisk och fysisk hälsa.

 • Inga allergier eller fobier som kan hindra dig i arbetet

  I ditt arbete kan du vara verksam i många olika miljöer, det är därför viktigt att allergier eller annat inte hindrar dig i din roll som personlig assistent och möta kundens behov.

 • Du är ostraffad

  VH assistans begär alltid utdrag ur belastningsregistret vid erbjudande om anställning och innan uppdraget startar.

 • Du är flexibel

  Arbetsschemat för personliga assistenter varierar utifrån kundens behov, detta kan innebära arbete nattetid, under helger och storhelger. Behovet hos kunden kan också ändras över tiden, exempelvis kan kunden byta jobb, flytta, eller vill åka iväg och resa. Detta har en direkt inverkan på dina arbetsuppgifter.

 • Vattenvana och simkunnighet

  Beroende på kundens behov och för att kunna möta eventuella akuta nödsituationer vill vi att du är simkunnig.

 • Lång anställningsbarhet

  En stabil assistentgrupp är viktigt för att leverera personlig assistans med hög kvalitet. Vi ser därför gärna att du är redo att erbjuda en längre anställningsbarhet på tre år.

 • Meriterande egenskaper

  Att du har körkort, ej är rökare och om du har erfarenheter om något funktionshinder från ditt liv eller tidigare arbete, ser vi som mycket meriterande.

 • Lediga jobb hos VH assistans

  Jobb LänAnnonsID
 • Sök jobb hos VH assistans

Arbetet som personlig assistent

Utbildning

Personliga assistenter har lika många bakgrunder som det finns personliga assistenter. Kunden ska själv påverka valet av vem som blir hans eller hennes assistent. Ofta betyder personliga egenskaper och referenser från tidigare anställningar mycket mer än formella utbildningar för en anställning.

VH assistans vet dock att en god assistans levereras bäst med kompetenta och kunniga personliga assistenter. Hos VH assistans går personliga assistenter en introduktionsutbildning då de anställts. Varje år anordnas även obligatoriska utbildningar inom HLR och brandsäkerhet. VH assistans erbjuder också gedigna utbildningsprogram för personliga assistenter och arbetsledare i flera steg.

Våra arbetsledarutbildningar är extra uppskattade, under flera år har vi anordnat utbildningarna på spännande orter som London, München och Barcelona med föreläsningar och utbildning på dagen och spännande aktiveter under kvällen

Välkommen att söka jobb hos oss på VH assistans!

För dig som vill veta mer

Bli kund

När jag 1997 startade företaget vid köksbordet hemma i Sunborn, handlade det om att vara arbetsgiva…

Arbeta som personlig assistent

Personliga assistenter ger stöd i vardagen åt barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. En pers…

Om VH assistans

VH assistans är ett företag inom personlig assistans som grundades av Veronica Hedenmark 1997. Vi…

Kontakta Oss

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …