Svenskundervisning hos VH assistans

 

Idag träffades detta härliga gäng för fjärde utbildningstillfället i grundläggande svenska på VH assistans kontor i Stockholm.  Läraren heter Ann-Mari Hammargren och har arbetat som lärare i svenska som andra språk under många år. VH assistans vill med detta initiativ främja kursdeltagarnas möjlighet till en framtida etablering i arbets- och samhällslivet i Sverige. Deltagarna kommer ifrån Mongoliet och träffas på VH assistans kontor två förmiddagar i veckan och kursen pågår i sju veckor.

Deltagarna är mycket entusiastiska och engagerade

- Det är en underbar grupp. Deltagarna är mycket entusiastiska och engagerade och de vill verkligen lära sig. Deras kunskaper i svenska är på lite olika nivåer men vi börjar från grunden med korta meningar och med enkla verb. Vi har gått igenom siffrorna och vi arbetar mycket med uttal, säger Ann-Mari Hammargren.

VH assistans vill hjälpa kursdeltagarna att snabbt lära sig det svenska språket så att de inom en snar framtid kan komma in på arbetsmarknaden. Några av dessa personer är intresserade av att arbeta som personliga assistenter i framtiden och det tycker VH assistans är mycket positivt. 

Mångfaldsarbete är viktigt i VH assistans arbete

VH assistans arbetar sedan länge aktivt för att främja mångfalden på olika sätt i samhället och i den egna organisationen. Mångfaldsarbetet är integrerat i företagets långsiktiga planer och är en del av vårt arbete.

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …