Svenskundervisning - åttonde tillfället på VH assistans kontor

 

Idag träffades kursdeltagarna för det åttonde utbildningstillfället i grundläggande svenska på VH assistans kontor. Alla deltagare kommer från Mongoliet och har varit i Sverige olika länge och har varierande förkunskaper. Alla är mycket entusiastiska och de gör framsteg i svenska språket.

Davaakhuu, en av kursdeltagarna, berättar vad hon har lärt sig idag.

- Vi har lärt oss om olika yrken i dag och vi har även lärt oss nya verb.

Davaakhuu har arbetat som lärare i engelska och mongoliska i sitt hemland. Hennes dröm är att få jobb som lärare på engelska skolan i Stockholm. Hon är duktig på språk och kan prata mongoliska, engelska, koreanska, lite ryska och snart även svenska.

Surerjan, arbetar idag som personlig assistent och är en av kursdeltagarna. Han är mycket glad och berättar.

- Vi har också pratat om klockan idag igen. Jag tycker det är svårt att lära mig svenska men jag vill verkligen lära mig språket.

Tuya, en tredje kursdeltagare, berättar att hon är mycket nöjd med kursen. Hon tycker att det är lätt att lära sig svenska för hon har vissa förkunskaper. Hon har bott  i Sverige i några år, så det underlättar inlärningen. Hon tycker framförallt det är bra att hon få lära sig grammatik.

- Jag är så glad att gå den här kursen. Jag vill lära mig mer svenska. Nu har jag en chans och läraren Anna-Marie, är mycket bra.

Läraren Ann-Mari Stenhammar berättar att kursdeltagarna är duktiga och ivriga att lära sig och de har redan lärt sig mycket.

- Idag arbetar vi vidare med ordföljd, yrken, klockan och alla har skrivit egna meningar på tavlan. Det är en mycket trevlig och ambitiös grupp att undervisa, avslutar Ann-Mari.

VH assistans vill med detta initiativ till undervisning i svenska främja kursdeltagarnas möjlighet till en framtida etablering i arbets- och samhällslivet i Sverige. Deltagarna träffas på VH assistans kontor två förmiddagar i veckan och kursen pågår i sju veckor.

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …