Malin Lindén - Årets assistent på VH assistans 2016

 

Malin Lindén arbetar som personlig assistent för VH assistans i södra Sverige. Hennes chef Ulrika Berntsen som är regionchef i syd, nominerade henne till Årets assistent hos VH assistans, med motiveringen:

”Malin Lindén är en mycket duktig assistent och arbetsledare. Hon ställer alltid upp för sina arbetskamrater och bra på att lösa situationer som uppkommer. Hon är också alltid glad och positiv och sätter kunden i fokus”

I stor konkurrens faller till slut valet på Malin, som utses till Årets assistent 2016. Vi ringer upp Malin för att gratulera och få en pratstund med henne. Malin är sprudlande glad över utmärkelsen och hon är överraskad över att just hon har blivit vald.

Vad tycker du är det roligaste med att arbeta som personlig assistent?

- Det roligaste med mitt arbete är att det är så givande och trevligt. Jag får så mycket tillbaka i form av uppskattning från min kund. Jag tycker också om att arbetet är självständigt. Det är mycket frihet under ansvar. Jag har arbetat i ca nio år som personlig assistent åt samma kund, så vi känner varandra mycket väl vid det här laget.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Min kund tycker mycket om att vara ute och gå på promenad. Vi gör även mycket utflykter tillsammans. Han älskar djur och natur så det blir många besök på olika djurparker. Jag får mycket motion och frisk luft i mitt arbete och det uppskattar jag enormt mycket. Jag har även rest utomlands tre gånger tillsammans med min kund.

Har du kollegor eller arbetar du ensam?

Jag har arbetskamrater och det är en annan anledning till att jag trivs så bra. Vi är ett sammansvetsat team på fyra personer. Vi arbetar vanligtvis ensamma, men när vi åker på utflykt eller reser då är vi alltid två assistenter som arbetar samtidigt. Även om vi inte alltid arbetar ihop så träffas vi assistenter dagligen när vi löser av varandra och rapporterar hur dagen varit. Jag trivs även mycket bra med min chef Ulrika Berntsen. Hon är lyhörd och hon finns där för oss assistenter. Vi har ömsesidigt förtroende och respekt för varandra och det känns bra.

Vad tycker du är viktigast i rollen som personlig assistent?

- Jag tycker det är viktigt att vara lyhörd. Det är kundens talan som avgör vad, när och hur vi ska göra saker. Det är även bra att vara flexibel, glad och positiv som person. Jag tycker även det är viktigt att själv komma på idéer och ge förslag på saker som vi kan göra tillsammans.

Årets assistent får välja ut en organisation att skänka pengar till. Vilken organisation har du valt?

Jag har valt Läkare utan Gränser. Jag tycker det finns en mycket bra tanke bakom den organisationen. Jag önskar själv att jag kunde åka ut och hjälpa till i svåra situationer runt om i världen.

När du inte arbetar vad gör du då?

Jag tycker om att träna och arbetar även som instruktör på gymmet Actic. Utöver det gillar jag att vara ute och promenera vid havet och i naturen. Jag tycker också mycket om djur.

 

Tack för intervjun! Grattis och lycka till!

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …