VH Assistans

 
 

VH assistans nyheter

20 familjer överklagar Föräskringskassans beslut

20 familjer i Dalarna överklagar Försäkringskassans beslut om minskad assistans för funktionshinder. Dessutom JO-anmäler Veronica Hedenmark, vd för VH Assistans kassan i Borlänge.
- De har alldeles för långa handläggningstider, säger hon.

200 funktionshindrade personer per månad tappar assistans i dagsläget i landet. Veronica Hedemark och juristerna Madeleine Gallåny samt Andreas Stroucken är ute på turné och träffar familjer och individer som drabbas av neddragningen av assistans. Under onsdagen och torsdagen ska de träffa 20 familjer i Dalarna som fått beslut om minskad assistans från Försäkringskassan och som nu överklagar besluten.

- LSS-lagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, är glasklar och ger inte så mycket utrymme till tolkningar. Vi är mer förvånade över hur man kan dra in personlig assistans av personer som tidigare beviljats personlig assistans. Alltså personer med omfattande varaktiga behov som de har i sin dagliga livsföring. Det är mer häpnadsväckande än att lagen skulle vara svårtolkad, säger Veronica Hedemark.

VH Assistans JO-anmäler nu också lokala försäkringscenter, LFC, i Borlänge.

- De har alldeles för långa handläggningstider, säger Veronica Hedemark.

 

Artikel från DT

Dela |