VH Assistans

 
 

Assistansbloggen

Ett lyft för redan duktiga assistenter

VH assistans har under många år arbetat aktivt för att höja statusen på yrket personlig assistent, då vi tycker att det är ett kvalificerat arbete som kräver sin kvinna eller man, och rätt person på rätt arbetsplats.

Värdegrundsfrågor, integritet, kunskap, personlighet, framtoning, konflikthantering, arbetsmiljö, yrket inrymmer många olika delar och aspekter, inte sällan arbetar man i någons privata hem och i familj, med allt vad det innebär av hänsynstaganden och rollfördelning.

Ett sätt att höja yrkesstatusen är för oss att höja kunskapsnivån, och därför satsar vi alltid mycket på utbildningar och föreläsningar i våra olika regioner.

Om några veckor kommer vi här i norr att genomföra något som vi kallat för kunskapslyftet för våra assistenter, där tanken är att vi erbjuder ett smörgåsbord av olika kortare utbildningar, där man själv kan välja att delta endast under vissa delar, eller vara med på samtliga.  På så sätt blir det enkelt för den enskilde assistenten att komplettera sin utbildning, eller för nyanställda att få en kunskapsbas på en gång.

renskinn

Skidkul i fjällen

I mitt förra blogginlägg lovade jag också att berätta om våra skidresor i regionen, då vi åker till skidcentrumet Hemavan två gånger i vår, under vecka 10 och vecka 16, som här uppe är sport- och påsklovstider.

Hemavan är norra Sveriges största skidort, med egen flygplats och bra kommunikationer, exempelvis tar bussturen Lapplandspilen resenärer från Stockholm upp till Hemavan flera gånger  veckan.

Vi kommer att bo centralt och anpassat på SMU-gården med helpension, och vi kommer förstås att åka utför, med oss i bagaget har vi skidhjälpmedel och på plats väntar skidinstruktörer för de som vill gå i skidskola.

Men vi tänker göra mycket mer än så, fisketurer, skotersafari, bad, tävlingar och utomhusliv - på kvällarna kopplar vi av i stugvärmen och umgås. Vi träffar nya människor, knyter kanske vänskapsband för livet, njuter av gemenskap och många timmars friluftsliv.

Under påskveckan blir det extra kul, med äggjakt och annat bus i snön. Vi hoppas förstås på fint väder och vi som heller latar oss än susar fram i pisten, ser fram emot att sola på ett renskinn i första bästa snödriva.

Välkommen att hänga med oss till Hemavan, man behöver inte var kund hos VH assistans för att delta!

Och vill ni veta mera eller anmäla er till någon av fjällresorna till Hemavan, så ring Rose-Marie på 0950-170 29.

Hälsningar Agnetha

Dela |