VH Assistans

 
 

Assistansbloggen

Gott och blandat

Bland det roligaste i mitt jobb tycker jag mötet med människor är, unga, gamla och alla däremellan. Det allra bästa och trivsammaste att mötas är under våra aktiviteter och resor.

dumle

Jag går alltid hem upplyft och berikad från våra träffar och tänker på hur mycket samvaro och kontakten med nya människor betyder, egentligen.

Alltid lär jag mig något nytt, alltid får jag höra minst en spännande levnadshistoria eller en fängslande reseberättelse, alltid möter jag någon som jag sedan tänker på med extra värme.

De allra flesta människor är lätta att tycka om, och även om vi alla är olika så kan vi både glädjas, förskräckas och kanske också ibland sörja tillsammans.

gelehallon

Nu ligger en vår fylld av aktiviteter framför oss i våra regioner. Här uppe i norr har vi bland mycket annat satsat på en föreläsningsserie under våren med aktuella ämnen och spännande föreläsare, och varje kväll avslutas med något extra.

Först ut var en resekväll med provning av kaffe från världens hörn, läs mer om det i ett tidigare blogginlägg.

Om ett par veckor blir det föreläsning om personlig assistans, om hur man kan anpassa sin assistans, om rättigheter, om hur man gör när man vill arbeta med sitt eget barn, och mycket annat.  Innan vi går hem ska vi få lära oss laga sushi, intressant.

chokladrussin

Men vi satsar också på utbildningar för vår fina personal, alla fantastiska personliga assistenter som utför sitt jobb på bästa sätt, året om. Här i norr ska vi få ett kunskapslyft, men om det och om vår fjällresa tänker jag berätta nästa gång.

Jag hoppas vi ses på en aktivitet nära dig!

Dela |