VH Assistans

 
 

Att resa med VH assistans

 

 

 

- Det verkar skapa panik när funktionshindrade ska ut och resa, folk har så många rädslor inför funktionshinder och det blir ofta jobbigt. Jag tror att det är därför många väljer att inte resa, eller väljer att inte ta med rullstolen, men det är ju som att lämna benen hemma, säger Veronica Hedenmark.

Hennes erfarenheter av att resa utanför Sverige är inte alltid goda, hon har både erbjudits transfer med brandbil i Rom och med grisbil på Kreta. Det är en av anledningarna till att VH assistans sedan några år tillbaka satsar på att erbjuda kvalitetsresor till bra priser.

Caroline Hedenmark är rese- och eventansvarig inom VH assistans, och hon har en lång erfarenhet av hur det är att resa tillsammans med en funktionshindrad, dels som syster, dels som assistent.
- Det har aldrig funnits några begränsningar för Veronica och oss som familj, och det tankesättet vill jag överföra till andra. Att resa, att kunna stärka sig själv, att finna nätverk, det är viktigt.

Här känner Caroline att hon med sina erfarenheter 
och sitt reseintresse har mycket att ge. VH assistans hjälper till med allt det praktiska för att resan ska bli så trygg som möjligt för resenärerna.
Det handlar mycket om logistik, förberedelser och säkerhet. Resmål och hotell besöks i förväg, och granskas med tanke på tillgänglighet, utbud och handikappanpassning. Senast företaget reste till Mallorca hade man med sig nära två ton hjälpmedel.
- En del känner sig fullständigt utstirrade och tvivlar på om de ska klara av resan.

Men ögonblicket när man får bada i havet för första gången är värt hela resan, hälsar Veronica till alla tveksamma.

Dela |