Mallorca tisdag den 1 september

Gruppen var lika pigga på vattengympa som vanligt och slöt upp vid poolområdet på hotellet för att delta på ännu ett svettigt och glädjefyllt träningspass med Josefine. I början var det samma gäng som deltog, men allt eftersom veckan gick utökades gruppen och även andra gäster på hotellet hängde med i rörelserna i poolen, bättre betyg än så kan knappast en gruppinstruktör få.

Vattengympan som VH arrangerar på plats på Mallorca är alltid anpassad för våra kunder så att alla ska kunna delta utifrån sina förutsättningar.  Det viktiga för oss på VH är att såväl våra kunder som assistenter ska uppleva gemenskap genom att alla kan delta på våra aktiviteter oavsett funktionsnedsättning och att våra aktiviteter genomsyras av att assistansen möjliggör att kunden kan delta på de aktiviteter som denne önskar. Våra aktivitetsresor är därmed ett bra exempel hur vår värdegrund omsätts i praktiken, då assistansen möjliggör t ex sol- och badresor för våra kunder oavsett funktionsnedsättning.  Att arrangera aktivitetsresor på VH anser jag är en förmån då det är ovärderligt att se hur värdefulla dessa resor är för våra kunder samt hur samspelet mellan assistenter och kunder bidrar till trygghet och glädje i assistansen, detta oavsett om assistenten och kunden jobbar tillsammans i hemmiljö eller t ex på Mallorca.

IMG_89761

Mot kvällen var det ett flertal kunder och assistenter som hade önskemål om att få lära känna Alcudias gamla delar lite bättre. Alla gick i samlad trupp mot gamla stan och kunde sedan ta del av vacker arkitektur, mysiga små gränder, charmiga butiker och kanske framförallt en mycket trevlig stämning samt intryck av den spanska kulturen när den är som bäst och minst turistanpassad.

IMG_84121

Imorgon väntar en trevlig båttur längs med Mallorcas södra kust samt fikastund och utmaningen att bygga den högst flygande draken bland våra härliga assistenter och kunder som deltar under veckan. Hoppas ni följer oss här på bloggen så ni inte missar vad vi hittar på för spännande aktiviteter under veckans gång.

Varma hälsningar

Helena, Verksamhetsledare, VH assistans, Stockholm

Mer om personlig assistans med VH assistans

Bli kund hos VH assistans

När jag 1997 startade företaget vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att vara arbetsgiv…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …