Mallorca 29 augusti - 5 september

Varje år arrangerar VH assistans en solresa till Mallorca. För mig är det en självklarhet att kunna få resa, och vårt mål är att alla oavsett funktionshinder  kan delta på våra anpassade resmål! Jag har varit med och planerat VH assistans resor under ett flertal år och vet hur mycket det betyder att våra kunder kan åka utomlands och få njuta av sol, bad och värme.

För att kunna utföra exempelvis en Mallorca resa krävs noggrann planering. Månader innan avresa har jag kontakt med resebyråer, hotell och flygbolag. Vi bokar egen anpassad transfer och ser till att allt bagage och då hjälpmedel, duschstolar, manuella rullstolar, elrullstolar, duschplattor, mediciner, andningsmaskiner kommer fram till resmålet. Jag vill att våra kunder skall uppleva att det är smidigt att boka via oss, och att de inte behöva vara involverade i alla moment som krävs inför avresan.

Ni kommer i denna blogg få följa VH assistans under Mallorca resan den 29 augusti till den 5 september. Varje dag anordnar vi anpassade event och aktiviteter som vattengympa, pool- och strandaktiviteter, middagar, lekar och tävlingar för våra kunder och assistenter.

1018

Jag vill tacka mina medarbetare Helena och Josefine som i år bloggar direkt från Mallorca. Om ni har frågor om våra kommande resor, så är ni alltid välkomna att kontakta mig,caroline@vhassistans.se.

Lördagen den 29 augusti

Avresedagen

Klockan ringde tidigt för de flesta av oss. Vi skulle träffas klockan 04.15 på Arlanda vid servicedisken för att börja checka in. Det var många trötta men förväntansfulla ansikten som såg fram emot en vecka på Mallorca med sol och bad. Vi delar ut beachbagar och aktivitetsprogram  till samtliga deltagare.

Har man aldrig rest med specialbagage tidigare kanske man tycker att det är lite krångligt, men VH assistans hjälper till så att våra kunder skall få en smidig incheckning.

951

Man checkar då in vid det som heter ”servicedisk” så hjälper personalen en med taggar. Man får ta med sig till rullstol (manuell) till gaten och sen checkas den in på planet. Man får även assistans/bärhjälp till sätet om man önskar.

Vi får alltid gå ombord planet först av alla  och har reserverat platser, så att var och en hinner komma tillrätta och sätta sig ner i lugn och ro. Sedan är det bara att sluta ögonen eller ta fram en bra bok tills vi landar i Palma 3 timmar senare.

När alla hade kommit av planet så samlades vi vid bagagebanden för att hämta väskorna och rullstolarna. Vi assitans har anlitat ett företag som har en anpassad buss som skulle ta oss till Alcudia. Bussen har ramp och hiss upp till sätena så att man kan sitta kvar i sin rullstol medan man hissas upp i bussen. Den har dessutom plats för två elrullstolar inuti så att man kan få sitta kvar på sin elrulle under hela resan

När vi kom fram så hade alla fri tid till att komma i ordning på rummet och käka mat. Klockan 18 samlades vi för en informationsträff utanför hotellet. Vi lärde känna varandra genom presentationslekar och veckans program gicks igenom.

Nu är vi laddade för en vecka med sol och bad.

Mer om personlig assistans med VH assistans

Bli kund hos VH assistans

När jag 1997 startade företaget vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att vara arbetsgiv…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …