Bakelser för hjärtebarnen

I år får barn med funktionshinder sin alldeles egen kärleksbakelse.

Det är VH kids egna figurer Vera och Herman som står för designen, och för varje såld bakelse skänker VH assistans fem kronor till Hjärtebarnsfonden.

- Vi är ett företag som vill vara delaktiga i samhällslivet. Att sälja bakelser till förmån för Hjärtebarnen är en symbolhandling, det är viktigt att lyfta fram barn med funktionshinder i alla sammanhang och det är på tiden att de får hjälpa andra barn, säger Veronica Hedenmark, ägare till VH kids och VH assistans.

I eftermiddag besöker de populära figurerna sjukhusets barnavdelning i Umeå och bjuder barnen på sina bakelser.

 

VH kids är en barnklubb för barn med funktionshinder, deras syskon och kompisar, och frontfigurerna Vera och Herman Assistans är omåttligt populära bland yngre barn.

Herman sitter i rullstol och Vera är hans bästis, och tillsammans fixar kompisarna det mesta, från vardagsliv till resor och kollon.

Vera och Hermans bakelser kom till för att stödja den viktiga forskningen för barn med hjärtproblem.

Veronica Hedenmark som startade VH assistans för 13 år sedan är född med benskörhet och vet vad det innebär att vara barn och funktionshindrad.  Hon ser allvarligt på det faktum att barn och unga med funktionshinder är mer mobbade och känner ett större utanförskap än andra barn, och hon tycker att det är dags att slå ett slag för barnperspektivet i såväl den egna verksamheten som i samhället i stort.

-Att sälja bakelser till förmån för forskning kan tyckas som en liten del i sammanhanget, men det är viktigt för alla att kunna känna sig delaktiga i det som sker i samhällslivet, stort som smått. Att få göra något till förmån för andra barn är väl egentligen en självklarhet, och behjärtansvärt på mer än ett sätt, slutar hon.

 

 

Du hittar hjärtebakelserna på:

Nybro Konditori
Tegsborg
904 21 Umeå

Lilla Bageriet
Bångvägen 8
921 32 Lycksele

Mer om personlig assistans med VH assistans

Bli kund hos VH assistans

När jag 1997 startade företaget vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att vara arbetsgiv…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …