Arbeta som personlig assistent hos VH assistans

  • Lediga jobb hos VH assistans

    Skicka in en jobbansökan


    Jobb LänAnnonsID
  • Skicka in en jobbansökan

Hitta sommarjobb som personlig assistent

Snart är sommaren här, denna underbara årstid med ljumma vindar, sol på nästippen och lata dagar på stranden.

Vi längtar alla efter värme, avkoppling och härliga aktiviteter, men för flera av oss är sommaren också förknippad med en del oro.

Hur ska min assistans fungera när mina ordinarie personliga assistenter går på ledighet? Hur ska vi föräldrar lösa vardagen när terminen slutar första veckan i juni, barnen har tio veckors sommarlov, fritids är stängt och ordinarie assistenter ska ha semester? Eller hur ska det fungera med vistelsen på sommarstället utan ordinarie personliga assistenter på plats?

För att kunna möta våra kunders behov under semesterperioden, har vi skapat sommarassistent.se för att i god tid kunna fånga upp och anställa duktiga och engagerade sommarvikarier. Kanske pluggar du och behöver jobb och referenser, kanske har du precis gått klart din utbildning och är ivrig att komma ut i arbetslivet, kanske vill du ta tillfället i akt och prova på ett annat yrke, eller kanske vill du bara göra något viktigt för en annan människa?

Varmt välkommen att söka sommarjobb hos oss på VH assistans!

Att arbeta som personlig assistent

Personliga assistenter ger stöd i vardagen åt barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. En personlig assistents uppgift är att underlätta livet för kunden. Det kan gälla mat, hygien och att sköta hemmet, men det handlar ofta också om att exempelvis hjälpa kunden att vara förälder och att sköta sitt arbete. Assistenten hjälper kunden så att den kan ägna sig åt sina fritidsintressen, vara med i olika föreningsaktiviteter eller studera. Ofta är det flera assistenter som turas om att hjälpa kunden enligt ett fastlagt schema. Rätten att ha en personlig assistent finns i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vilka praktiska arbetsuppgifter en personlig assistent har beror helt på kundens behov och önskemål. Det kan gälla att hjälpa kunden att gå upp ur sängen, äta frukost och tvätta sig och klä sig. Assistenten är kanske med kunden under hans eller hennes arbetsdag. På kvällen kan man följa med på olika fritidsaktiviteter, föräldramöten eller på middag hos kundens vänner.

En personlig assistent måste ha stor respekt för kundens behov av ett privatliv, samtidigt som uppgiften är att hjälpa den som assisteras i privatlivet. I arbetet ingår att smälta in i kundens vardag, och göra saker på det sätt kunden önskar eller själv skulle ha gjort. Det krävs att man har en förmåga att samspela med kundens anhöriga, arbetskamrater, vänner och andra människor som finns runt honom eller henne.

VH assistans satsar mycket på utbildningar

Personliga assistenter har lika många yrkesbakgrunder som det finns personliga assistenter. Kunden ska själv påverka valet av vem som blir hans eller hennes assistent. Ofta betyder personliga egenskaper och referenser från tidigare anställningar mycket mer än formella utbildningar för en anställning.

VH assistans vet dock att en god assistans levereras bäst med kompetenta och kunniga personliga assistenter. Hos VH assistans går personliga assistenter en introduktionsutbildning då de anställts. Varje år anordnas även obligatoriska utbildningar inom HLR och brandsäkerhet. VH assistans i samarbete med Assistansutbildarna erbjuder också gedigna utbildningsprogram för personliga assistenter och arbetsledare i flera steg.

Assistansutbildarnas arbetsledarutbildningar är extra uppskattade, under flera år har vi anordnat utbildningarna på spännande orter som London, München och Barcelona med föreläsningar och utbildning på dagen och spännande aktiviteter under kvällen.

För dig som vill veta mer

Bli kund hos VH assistans

När jag 1997 startade företaget vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att vara arbetsgiv…

Arbeta som personlig assistent

Personliga assistenter ger stöd i vardagen åt barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. En pers…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …